F-poikien leiripäiväkirja 2011

KESKIVIIKKO 15.6.2011

Leirin viimeinen ilta ja disco on nyt takanapäin. Vaikka alkuun osa pojista meinasi vähän boikotoida discoon lähtöä, niin loppujen lopuksi koko jengi oli tanssilattialla kauhea meno päällä. Hitaiden aikaan osa tyytyi vielä tarkkailemaan menoa seinustalta, mutta osa pojista uskaltautui vaihtamaan jo puhelinnumeroita tyttöjen kanssa. Nyt makuupussin perillä näpytellään tekstiviestiä...

Päivän pelit sujuivat eilistä paremmin. Sisäpelissä alkoi taas maila osua palloon ja ulkokentällä löytyi taas uusia urotekoja. Syöksyminenkin alkaa olla jo arkipäivää ja vaikka tekee kipeää ei haittaa. Merkkipeli on myös alkanut toimimaan entistä paremmin. Leiriltä saadaan hyvät eväät loppukesän pelejä varten!

Kelien puolesta on tämä päivä ollut selkeästi leirin lämpimin. Nestettä on yritetty tankata ja vaatetta vähennetty. Osa pojista käväisi ennen discoa myös uimassa Arin kanssa lähistöllä sijaitsevalla uimarannalla.

Huomenna on sitten jäähyväisten aika. Peli klo 9.30, päättäjäiset klo 13.00 ja sen jälkeen pelaamme vielä meidän sarjapelimme Kiiminkiä vastaan pois, ettei meidän tarvitse tulla takaisin tänne parin viikon päästä. Kotona Rovaniemellä olemme varmaan joskus klo 18 aikoihin. Laittakaahan kotona pyykkikoneet valmiiksi, täältä tullaan monta kokemusta rikkaampana!

 

TIISTAI 14.6.2011

Kuten laulussa sanotaan... Nyt ilta tullut on, urut soi ja niin edelleen. Meidän pojat alkaa olla jo viimeistä myöten unten mailla, vaikka käytävän toisella puolen tuomarileirin teini-ikäiset pitävät melkoista mekkalaa. 

Pelihommien kannalta leiri on puolessa välissä. Neljä peliä takana ja neljä edessä. Nyt on kohdattu kaikki sarjassamme olevat joukkueet yhden kerran ja huomenna alkaa toinen kierros. Toistaiseksi voittosarake näyttää vielä nollaa. Taitoero on otteluissa ollut muiden joukkueiden eduksi on selvä, mutta yllätystä lähdemme tietenkin vielä hakemaan seuraavista otteluista. Lopputulos on monesti pienestä kiinni. Yksi onnistunut koppi tai läpilyönti saattaa ratkaista koko pelin.

Vapaa-ajalla on aloitettu intensiivinen tarkkailu huomista discoa silmällä pitäen. Etenkin ruokala on todettu hyväksi paikaksi hivuttautua tekemään tuttavuutta tyttöjoukkueiden kanssa. Puurolautanen kädessä eivät tytöt pääse niin lujaa karkuun :) Osa pojista on kyllä sitä mieltä, että koko disco on aivan turha juttu tämmöisellä leirillä. Mutta uskon, että uteliaisuus kävelee vielä ujouden yli tässäkin asiassa ja huomisiltana on koko konkkaronkka päät märkänä tanssimassa musiikin jytkeessä.

Tämän päivän toinen pääharrastus on ollut mustelmien keräily. Peleissä syöksymällä kerätyt arvet kyynärvarsiin, polviin ja lonkkaluihin ovat kuin taistelumerkkejä joiden mukaan kunniaa on jaettu. Suuremmilta haaverilta on kuitenkin onneksi vältytty. Sebastian sai aamupäivällä hiukan asfaltti ihottumaa jalkaan ja nyt illalla Ollilla jäi sormi oven rakoon,  mutta muuten taistelujen kiivaus huomioon ottaen haavoittuneiden määrä on ollut mielestäni kohtuullinen. Sebastian on jo unohtanut koko tapauksen ja Ollikin on varmaan jo aamulla aivan täydessä iskussa.

Sään suhteen tänään on ollut ihanteellinen päivä. Lämpöä on ollut sopivasti ja pieni tuuli on pitänyt hyttysten määrän kohtuullisena. Aurinko on ehtinyt paistamaan sen verran, että pelimiehillä alkaa näkymään jo pesäpalloilijoille tuttu rusketus. Pohkeet ja niska ovat pikimustia, mutta muuten ei ruskettumaan juuri pääse.

Huomenna sitten pelit klo 8.30, 14.30, 15.30 ja illalla discoon loikkimaan!

MAANANTAI 13.6.2011

Leiri lähti meiltä käyntiin hiukan leppoisammin, kuin muilta joukkueilta. Kun muut joukkueet kantoivat kasseja majoitusluokkiin, meidän pojat vasta karisteli unihiekkaa silmistä hyvin nukutun yön jälkeen. Kiitokset leirijärjestäjille, että saimme tulla majoitukseen jo edellisenä yönä!

Aamupalallakin vip kohtelu jatkui, kun tarjoilu pelasi lähes sänkyyn asti, kun Seija ja Riitta kipaisivat aamulenkille lähikaupan sämpylätiskille ja Ari hoiteli kahvit läheiseltä huoltamolta. Tällä leirillä huolto pelaa!

Aamupäivän pakollisten kioskiin tutustumisen ja vetäjäpalaverin jälkeen suuntasimme kohti pelikenttää. Pelaamme tällä leirillä kaikki ottelut Kiimingin hiekkatekonurmella, joten olosuhteet myös siltä osin ovat viimeisen päälle. 

Avausottelussa saimme vastaan Kiimingin Urheilijoiden oman joukkueen. Ottelu oli meiltä aika sekava esitys, kun vastustajan lukkari pääsi sekoittamaan matalilla syötöillään meidän pelaajat poissa tolaltaan. Palloa huidottiin kuin sääskiä hillasuolla parhaimmillaan. Nyt oli etelän miesten vuoro sanoa, että älä sinä pohjosen mies huido…

Loppujen lopuksi saimme kehiteltyä viimeisessä vuoroparissa mukavan takaa-ajon ja saimme pelin tasoihin lukemiin 9-9. Se ei kuitenkaan riittänyt vaan KiimU sai tehtyä omalla sisävuorollaan tarvittavan yhden juoksun ja vei voiton.  Tappiosta huolimatta tuulettamisen aihetta riitti, kun meidän joukkueessa nousi taas esille uusia ennennäkemättömiä suorituksia. Syöksykopista luvattu jäätelö mielessä venyivät Sebastian, Atte ja Niko ulkopelissä aivan uskomattomiin syöksy kiinniottoihin!

Pelin jälkeen harrastimme autosuunnistusta ja muutaman pummin jälkeen ehdimme ruokailuun ja sen jälkeen karkkipussien kanssa avajaisiin takaisin pesisstadionille. Avajaisten yhteydessä pidettiin tekniikkakilpailu.  Meiltä pituusheittoon, syöttö-, juoksu- ja näpynlyönti kilpailuun osallistuivat Tuomas, Eetu P, Olli ja Niilo. Tällä kertaa ei lajivoittoja meidän joukkueelle riittänyt, mutta jäätelöt tuli kuitenkin palkkioksi!

Iltapalan ja suihkussa käynnin jälkeen asetuimme luokkaan rauhoittumaan. Tarinan kerronnan ohessa pelailimme silmäniskumurhaajaa ja pistimme sitten unten maille. Tänä iltana ei unta tarvinnut houkutella.

Huomenna on edessä tiukka päivä. Herätys klo 7.00, ja pelit klo 9.30, 14.30 ja 20.00.