Tuomarit


Pesispelissä tapahtuu jatkuvasti jotakin. Pallo liikkuu nopeasti paikasta toiseen ja parhaimmillaan kentällä saattaa pesävälejä edetä pallon kanssa kilpaa neljäkin sisäpelaajaa. Tämä tarkoittaa sitä, että pesille ehtiminen on monesti sekunnin sadasosista kiinni.

Vauhdin lisäksi pesis on tunnettu myös älypelinä. Erilaiset ulko- ja sisäpelitaktiikat vaikuttavat pelaajien liikkumisiin ja pelitilanneratkaisuihin jatkuvasti pelin aikana. Vastustajan pelaamista pyritään vaikeuttamaan lajiin vihkiytymättömien mielestä mitä eriskummallisimmilla hämäysyrityksillä ja taikatempuilla.

Tiukkoja pesäkilpoja ja sääntöjä ratkomaan tarvitaan tietenkin tuomareita. Rovaniemellä pesäpallon tuomarikortin suorittaineita on vuosittain noin 20. Joukossa on niin kymmenien vuosien tuomarikokemuksen omaavia kuin ihan vasta-alkajiakin.

Tuomarina toimimista voi suositella kaikille. Tuomarina oppii tekemään vastuullisia ratkaisuja, yhteistyötä muiden tuomareiden kanssa sekä saa aivan uudenlaisen näkökulman peliin. Tuomaritoiminnasta on hyötyä myös muualla elämässä, sillä tuomaritoiminnassa kehittyy mm luonteen lujuus, sosiaaliset taidot, sääntöjen tuntemus ja kyky soveltaa sääntöjä. Nuorisotuomareiden on myös mahdollista osallistua kesällä pesisleirien yhteydessä järjestettäville tuomarileireille, joissa on mahdollista saada runsaasti elinikäisiä kavereita eri puolilta Suomea.

Ole rohkea ja hyppää mukaan! Mukavan harrastuksen lomassa voi tienata myös hiukan taskurahaa.