Ohjeita tuomareille

SÄÄNTÖKOULUTUS JA SÄÄNTÖTESTI

Jokaisen Napa-Pesiksen tuomarin tulee käydä omatoiminen sääntökoulutus ja tehdä sääntötesti Pinja-oppimisympäristössä. Koulutuksen suorittaminen vaatii rekisteröitymisen Suomisport-palveluun. (Alle 18 vuotiailla huoltaja rekisteröityy ensin ja liittää sen jälkeen huollettavan oman profiilinsa alle.)

Oppimisympäristössä on ensin tarkistettava, että omat tiedot ovat oikein ja sen jälkeen valittava osiosta "muut kentät" tasoksi nuorisotuomari ja alueeksi Pohjoinen.

Linkki oppimisympäristöön:  https://pesis.mmg.fi/login/index.php

Valitse oppimisympäristöstä tuomaritoiminta-osiosta joko "jatkavien tuomareiden koulutus, Pohjoinen alue" tai "aloittavien tuomareiden koulutus Pohjoinen alue". Kun olet suorittanut koulutuksen, Napa-Pesis maksaa tuomarikortin kaikille, jotka sitoutuvat tuomaritoimintaan. Tuomarikortti oikeuttaa pääsyn jokaiseen pesäpallon runkosarjan otteluun ilmaiseksi.


PELISÄÄNNÖT JA OHJEET TUOMAREILLE

Pelisäännöt sekä tuomarin ohjekirjan löydät alla olevasta linkistä.

https://www.pesis.fi/kilpailu/pelisaannot/

Tarkista tuomarointivuorosi tuomarilistalta huolella. Jos et pääse johonkin otteluun, hoida tilallesi sijainen ajoissa ja huolehdi, että tieto sijaisuudesta kulkee myös tuomarivastaavalle.

Tule kentälle ajoissa!

Miesten ja naisten suomensarjan sekä poikien superpesis otteluihin tuomarien on tultava paikalle viimeistään tuntia ennen ottelun alkua. Muissa peleissä  viimeistään puoli tuntia ennen ottelun alkua.

Muista urheilullinen pukeutuminen. Tuomaritakkeja ja pesätuomarien "laikat" löytyvät Korkalovaaran pallokentän tuomarikopista.

Tuomarikopista löytyy tyhjiä laskupohjia palkkion maksua varten. Tuomaripalkkiot maksetaan kesäkuusta lähtien jokaisen kuukauden 30. päivä. Tuomaroinnit tulee ilmoittaa jokaisena kuukautena 25. päivään mennessä laittamalla kuva laskusta osoitteeseen: laskutus@napapiirinpesis.fi , ensimmäisellä kerralla tulee samassa sähköpostissa olla myös voimassa oleva verokortti. (myös alle 18 vuotiaat) Myöhässä, ilman verokorttia tai puutteellisella ilmoitetut siirtyvät seuraavalle kuukaudelle.

Lisätietoja palkkionmaksusta Noora Ekorre 040 0242 998

Kesän 2024 tuomarivastaava

Kalle Ovaskainen 0401460630