Mad about snow 2015

Lumi pöllysi ja hiki virtasi, kun Korkalovaaran pallokentällä ratkottiin mestaruuksia Mad About Snow tapahtumassa 21.2.2015. Mukana pipolätkää, hankifudista ja hankipesistä oli pelaamassa yhteensä 18 joukkuetta.

Umpihankipesiksen joukkueet oli arvottu kahteen alkulohkoon, joiden sijoitusten perusteella pääsi lohkojen kaksi parasta pelaamaan välieriin.  Tiukkojen välierävääntöjen jälkeen finaaliin selviytyivät Hankihirmut ja Rommelin Räpylä. Pronssi ratkaistiin Tilulilun ja Fc Santan välillä.

Pronssiottelussa riitti panosta ihan viimeisille lyöjille asti.  Alkuun Fc  Santan tiivis ulkopeli tuntui hyydyttävän pohjoistuulen tavoin Tilulilun lyöntipeliä ja omassa sisävuorossaan Santa meni ratkaisevan tuntuiseen 3-0 johtoon. Viimeisen tasoittavalla Tilulilun lyöntipeli alkoi kuitenkin sujumaan ja he nousivat kuin varkain 3-2 tilanteeseen. Loppuhetkillä Fc Santan hermot kuitenkin pitivät paremmin ja niin tämä vedonlyöjien "mustaksi hevokseksi" nimeämä joukkue vei MM-pronssia. Vaikka Tilulilun mitalihaaveet sulivat katkerasti kevätaurinkon lämmittäessä, voidaan joukkueelle povata tulevaisuudessa menestystä. Tilulilun nuori joukkue esitti koko turnauksen ajan niin lupaavia otteita, ettei ensi vuonna tuota joukkuetta kyllä kannata jättää mitaliveikkauslapusta pois.

Finaalin ennakkoasetelmissa oli draamaa kuin Super Bowlissa parhaimmillaan. Rommelin Räpylän paidassa hankea polkivat useat edellisen vuoden mestarit, kuten esimerkiksi Teemu "leiska" Leinonen ja Ville "Korkalovaaran keisari" Tervonen.  Hankihirmujen joukkueessa sen sijaan melkein kaikki pelaajat olivat turnauksessa mukana ensimmäistä kertaa. 

Ottelun tärkeys näkyi pelaajien otteissa. Jo alkukiilassa nähtiin keskittyneitä ilmeitä ja vastustajan joukkuetta tuijoteltiin tuimin katsein. Liekö johtunut kokemuksesta vai näkyikö taustalla alkutalven kova treeni, kun Rommelin Räpylä ratkaisi ottelun heti ensimmäisessä sisävuorossaan menemällä 6-0 johtoon. Vaikka Hankihirmujen onnistuikin järjestellä vielä viimeisessä sisävuorossaan muutaman maukkaan ajotilanteen, pysyi Rommelin Räpylän ulkokenttä tiiviinä. Lumipölyn laannuttua, loppukiilassa tuomari julisti Rommelin Räpylän voittajaksi lukemin 7-2. 

Kokonaisuutena koko Mad about snow -tapahtuma oli hieno ja saa varmasti jatkoa myös seuraavana vuonna. Korkalovaaran pallokenttä tarjoaa hienot puitteet tapahtumalle. Tunnelmavideoita ja tuloksia muista lajeista löytyy tapahtuman omilta facebook-sivuilta.

 

 

Kaarella ollaan hereillä
Pelien tiimellyksessä
Hutunkeittoa
Finaalin hutunkeitto loppusuoralla
Peleissä pistettiin kaikki peliin.