Ii-NaPa 17.5.

NapaLeidit matkustivat lauantaina 17.5 Iihin vieraskamppailuun. Leidit nappasivat makean vierasvoiton jaksoin 0-2 (1-5, 1-11) kauden ensimmäisessä ottelussaan!

Leidit lähtivät matkaan kahdella autolla ja heti automatkalla pohdittiin kuvioita kuntoon. Kentällä saimme todeta, että kentän väritys oli sininen ja monet olivat tyytyväisiä tähän; ainakin pallon pitäisi erottua nurmesta!

Kapteenimme Henna aloitti heti pelin alussa voittokulkumme, voittamalla hutunkeiton ja valitsemalla sisävuoron. Olimme terävänä heti alusta asti lyöden kolme juoksua ensimmäisessä sisävuorossamme. Hieno alku kauden ensimmäisessä pelissä. Ulkopeli oli rautaa koko ottelun ajan, eikä Simo saanut ensimmäisessä vuorossa lainkaan juoksuja. Toisessa vuoroparissa Ii kavensi pelin 1-3, leidien jäädessä nollille sisävuorossaan, lyöjien loputtua kesken. Sisäpelimme ei tahtonut oikein rullata, vaan lyönnit kohosivat kopeiksi, tyhjentäen kenttää. Kahdessa viimeisessä vuoroparissa emme antaneet vastustajalle lainkaan juoksuja ja teimme itse vielä kaksi lisää. Jakso päättyi 1-5 leideille!

Jaksotauolla leidit olivat innoissaan ensimmäisestä sarjapisteestä! Tauon aikana painotimme, että toisellekin jaksolla on alusta asti oltava hereillä. Talven harjoituspeleissä ulkopelimme oli ollut kovaa ensimmäisen jakson, mutta toisen jakson alussa hermoilimme paljon ja vastustaja teki tarvittavat juoksut.

Tällä kertaa olimme ottanet opiksi talven harjoituspeleistä. Aloitimme jakson ulkovuorolla ja  ajottain näytti, että olimme jälleen uinahtamassa, mutta annoimme vastustajalle vain yhden juoksun! Itse teimme ensimmäisessä vuorossa kaksi juoksua. Toisessa vuoroparissa ei tilanteen osalta tapahtunut mitään, vaan tilanne oli vuoroparin jälkeen leideille edelleen 1-2. Kolmannen aloittavalla nollasimme Iin sisäpelin ja saimme omaa tukossa ollutta sisäpeliämme vihdoin auki. Ensiksi Heidi puhkaisi kakkosrajan, jolloin Maria ja Iina saivat juoksennella kotipesään. Tarja, Assi, Hanna ja Anne jatkoivat vielä juoksuilottelua. Viimeiset juoksut Heidi löi vielä ykkösrajasta Juulian ja Anun kiitäessä kotiin. Tuloksena oli siis 9 juoksua ja tilanne viimeiseen vuoropariin lähdettäessä leideille 1-11. Luvut taisivat vaikuttaa jo vastustajaan ja leidit tekivät nopeasti kolme paloa, eikä meidän tarvinnut käyttää viimeistä sisävuoroamme. Jakso leideille 1-11 ja koko ottelu 0-2! Ei varmastikaan tarvitse kertoa, kuinka iloisia olimme ensimmäisestä puhtaasta voitostamme.

Kaksi päästettyä juoksua kertovat leiden hyvästä ulkopelistä. Harhaheittoja ei tullut juuri ollenkaan ja lukkarina toiminut Hanna onnistui sekoittamaan vastustajan lyöjiä hyvään tahtiin. Pallot pysähtyivät kuin seinään ja ulkopeli kesti. Parannettavaa jäi ehdottomasti sisäpeliin. Kuusi ensimmäistä vuoroparia olivat todella tukkoista, mutta paransimme koko ajan ja ketsuppipullon korkki aukesi viimein 2. jakson kolmannessa vuoroparissa! Leidit pelasivat aivan mahtavan pelin ja hyvillä mielin voimme jatkaa kohti seuraavaa viikonloppua, jolloin kohtaamme ensiksi kotona Oulunsalon lauantaina 23.5 ja matkustamme Pattijoen vieraiksi heti seuraavana päivänä 24.5.

Kaikki kannustamaan leidejä ensimmäiseen kotipeliin lauantaina 23.5!!